Reconnecting a glasshouse

Re-imagining a garden to regain symmetry

This slideshow requires JavaScript.

Site: A large detached house in Henley, with a large lawn and border.

Brief: The clients had a lovely curved garden but felt that the recent construction of a glasshouse detracted from the simplicity of the original design, particularly as the differing levels within the garden no longer worked.

To bring the glasshouse and garden back into symmetry I redesigned the garden and it was carried out by a local contractor.

The new circular terrace, with its strong design overcame the problems of the levels and incorporated the glasshouse within its own kitchen garden style, walls and mature box hedging.

The rest of the garden was improved with new lawn upgraded planting and new pergola. Much time was spent fine-tuning the design and this, together with attention to detail in the finishing, resulted in a delightful garden.

Back to portfolio

Advertisements